Telemach i Lanaco: IT rješenja za mala i srednja preduzeća

Telemach i Lanaco: IT rješenja za mala i srednja preduzeća

Biznis
22.11.2018. / 22.11.2018.
Kompanija Telemach započela je saradnju s Lanacom, jednom od najuspješnijih IT kompanija u regionu, koja već dvije i po decenije posluje u oblasti IT tehnologija.

Ova saradnja će malim i srednjim preduzećima pružiti mogućnost digitalne transformacije IT poslovanja, što će dovesti do unaprjeđenja uz brža, jednostavnija i ekonomičnija rješenja. 

"Sektor za biznis prodaju Telemacha nudi najnaprednije tehnologije i servise na tržištu, inovativnu tehničku podršku za velike poslovne sisteme, optički internet link sa simetričnim protokom i garantovanim brzinama do 10 Gb/s, umrežavanje lokacija u jedinstven sistem, cloud servere, kao i managed servise. Lider smo u pružanju usluga iz domena telekomunikacija na tržištu, a prateći globalni razvoj tehnologija započinjemo i partnerstvo sa Lanaco kompanijom, što će u konačnici korisnicima Telemacha ponuditi kompletna rješenja iz domena IT biznisa uz minimalna ulaganja", kazala je Alma Klinac, direktor biznis prodaje kompanije Telemach. 

Telemach će već sa 1. decembrom tekuće godine biti u mogućnosti svojim poslovnim korisnicima ponuditi ERP rješenje Lanaca, distribuirano u modelu SaaS (Software as a Service – software kao usluga) iz sopstvenog Data centra. 

Spomenuto rješenje će na tržištu biti dostupno pod brendom EcoOne. U ponudi Telemacha će biti dostupna dva različita EcoOne paketa, uz nastojanje da se u budućnosti kreira set ERP rešenja različitih formata, koja će se mapirati na različite potrebe preduzeća.

"Korištenjem EcoOne poslovno-informacionog sistema kreirana je značajna pretpostavka za poslovni uspjeh na tržištu za mala i srednja preduzeća, uz stratešku optimizaciju IT troškova i njihovu predvidljivost na duži period. Korisnici EcoOne-a imaju kontinuiran pristup najsavremenijoj tehnologiji na globalnom nivou, zahvaljujući kojoj su u poziciji da optimizuju poslovanje i svoju energiju usmjere na rast i razvoj poslovanja. Svakako, oni će postati i dio velike grupe evropskih preduzeća iz segmenta malog i srednjeg poslovanja, koji kroz ovakav vid uključivanja u proces digitalne transformacije žele da obezbijede budućnost na sve zahtjevnijem tržištu 21. vijeka", poručio je Dragan Ninić, menadžer sektora za razvoj poslovanja kompanije Lanaco.

Telemach i Lanaco svim novim i postojećim korisnicima Telemach usluga će omogućiti besplatno korištenje EcoOne poslovno-informacionog sistema, u periodu od prva tri mjeseca.
Vaše .ba domene
General
17.03.2024 22:50
Otvaranje obrta u FBIH - pitanja i odgovori
Biznis Posao Pomoc
17.03.2024 22:43
Python Online Courses
Programiranje
17.03.2024 22:41
uhvatipopust.ba
Biznis
17.03.2024 22:40