Find Your SPARK Banja Luka - Robotics Edition powered by NSoft

15Jun

Start:
15.06.2019 10:00
Banja Luka
Ove godine događaj Find Your SPARK je u znaku broja četiri - već se četvrtu godinu zaredom održava, i to ovaj put u četiri grada! Prvi je Banja Luka, gdje će glavna tema biti robotika. Zabilježite subotu, 15.6.2019. u kalendarima, a kao mjesto održavanja unesite QLab u Banja Luci.

Da podsjetimo, Find Your SPARK je najpopularniji #SPARKevent koji se sastoji od izložbe najnovijih gadgeta, edukativnih IT radionica i zanimljivih gaming/edukativnih natjecanja.

Banjalučki #FYS će biti fokusiran na osnovnoškolce i robotiku, no na samom gadget showu izložit ćemo i dronove, električna vozila, 3D i gaming gadgete. Djeca će cijeli dan moći besplatno isprobati Makeblock, Lego, Arduino i STEMI robotiće.

U isto vrijeme će se održavati radionica o robotici, gdje će sudionici naučiti sve o mBot i mBlock robotićima, kako se kreću, koje senzore koriste i slično. mBot je cjelokupno rješenje za vaše dijete koji daje praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici. Ovaj jednostavan za sastavljanje mBot edukacijski robot set pruža neograničene mogućnosti da djeca nauče STEM zanimanja (znanost, tehnologiju, inženjering i matematiku). Predavači su Jelena Kalaba i Sandra Kozaragić iz Kliker škole programiranja. Nakon radionice slijedi i natjecanje.

PROGRAM
10:00 - 17:00 Gadget Show: roboti, električna vozila, dronovi, 3D uređaji i igraće konzole
10:00 - 14:00 Brain Gym: radionica o robotici
14:00 - 15:30 Tech Challenge: natjecanje iz robotike
16:00 - 17:00 Proglašenje pobjednika i kraj događaja

Find Your SPARK ne bi bio moguć bez naših partnera i sponzora:
NSoft, SYNC, Vitinka, JSUniversity Kliker, Qlab, Rolograf i Krajina Klas d.o.o.

Događaj je besplatan - sve što trebate uraditi da biste sudjelovali je popunjavanje kratke forme: http://bit.ly/2HljfB7. Tech ljubitelji, vidimo se u Banja Luci! Next stop: Zenica!

#FindYourSPARK #FYS2019 #FYSBanjaLuka